- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 500 |
Vejce celá průměr | 120 |
Vločky ovesné | 40 |
Cibule | 120 |
Česnek | 10 |
Červená řepa | 200 |
Petržel - nať | 3 |
Niva 50% | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, oregano, zelená petrželka
Energetická hodnota celkem: 7422 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 108,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ
Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Syrovou červenou řepu nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme, česnek prolisujeme. Potom vše smícháme s mletým masem, vejci,vločkami a necháme chvíli odpočinout, aby se vločky nasákly. Tvarujeme karbanátky, které dáváme na plech na suchý pečící papír. Každý karbanátek posypeme rozdrobenou nivou. Pečeme v troubě asi na 200 C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.